400 TL ve Üzeri Tüm Alışverişlerinizde ÜCRETSİZ KARGO! Yeni Sezon Kitaplarda %50'ye Varan İndirimler Başladı! 400 TL ve Üzeri Tüm Alışverişlerinizde ÜCRETSİZ KARGO! Yeni Sezon Kitaplarda %50'ye Varan İndirimler Başladı! 400 TL ve Üzeri Tüm Alışverişlerinizde ÜCRETSİZ KARGO! Yeni Sezon Kitaplarda %50'ye Varan İndirimler Başladı! 400 TL ve Üzeri Tüm Alışverişlerinizde ÜCRETSİZ KARGO! Yeni Sezon Kitaplarda %50'ye Varan İndirimler Başladı!
{

Yeni yılın size ve sevdiklerinize sağlık ve mutluluk getirmesi dileğiyle. Mutlu yıllar!

}

9. Sınıf Edebiyat Test PDF

Tarih: 07.12.2022 10:31

9.sınıf Türk dili ve edebiyatı konuları toplamda 9 farklı üniteden oluşmaktadır. 1 ve 4. üniteler ilk dönemde işlenirken 5 ve 9. üniteler ise 2. dönemde işlenmektedir.

TYT ve AYT sınavlarına, düzenli bir çalışma temposu ile hazırlanmak çok önemlidir. Tüm hazırlık sürecini son seneye bırakmak hem stres yaratacak hem de konuların sağlıklı bir şekilde yetişmesine engel olacaktır. Sizler de paylaşmış olduğumuz 9. sınıf edebiyat testlerinin PDF’lerini ücretsiz bir şekilde bilgisayarınıza indirerek dilediğiniz zaman onları çözebilir ve konuları pekiştirebilirsiniz. Bu hazırlık hem okul sınavlarında hem de TYT ve AYT sınavlarında size fayda sağlayacaktır.

9. Sınıf Edebiyat Konuları

sınıf edebiyat konuları, edebiyata giriş ile başlayıp günlük ve blog ünitesine kadar devam eder. Öncelikle Türk dili ve edebiyatının temel özellikleri anlatılır. Sonrasında ise çeşitli edebiyat türleri ile devam eder.

  1. Ünite - Türk Dili ve Edebiyatına Giriş: Bu ünite içerisinde edebiyata genel bir bakış açısı oluşturulur. Edebiyatın diğer disiplinlerle olan ilişkisi irdelenir. Metinlerin sınıflandırılması, iletişim ve ögeleri, dilin işlevleri ile birlikte lehçe, ağız ve şive gibi konular da bu ünite içerisinde işlenir.
  2. Ünite - Hikâye: Durum ve olay hikâyeleri ile ünite başlar. Devamında hikâyenin tanım ve unsurları yer alır. İsim, imla ve noktalama işaretleri ile 2. ünite sonlanır.
  3. Ünite - Şiir: Ünite, Cumhuriyet Dönemi şiirleri ile başlamaktadır. Burada hece ölçüsü, aruz ölçüsü ve serbest tarzda yazılan şiirler incelenir. Uyak, redif gibi şiirin ahenk unsurları ele alınır. Ünitenin sonunda sıfat, imla kuralları ile noktalama işaretleri işlenir.
  4. Ünite - Masal ve Fabl: Halk edebiyatındaki masal örneği ile ünite başlamaktadır. Sonrasında Doğu edebiyatında yer alan örnekler ile devam eder. Divan ve Batı edebiyatındaki fabl örnekleri ile ünitedeki yazım türleri son bulur. Ünitenin sonunda ise sözcük türleri olan edat, bağlaç ve ünlem işlenir.
  5. Ünite - Roman: Ünite, roman türleri ile başlar. Sonrasında roman ve hikâyenin benzerlikleri ve farklılıkları açıklanır. Ünitenin sonunda ise zamir, imla kuralları ve noktalama işaretleri konuları işlenir.
  6. Ünite - Tiyatro: Bu ünitede tiyatro türleri olan trajedi, komedi ve dram işlenir. Bu tiyatro türlerine örnekler verilir. Sözcük türlerinden zarfın incelenmesi ile ünite sonlanır.
  7. Ünite - Biyografi ve Otobiyografi: Ünitede, biyografi ve otobiyografi konuları işlenir. Günümüz türlerine de değinilerek CV de incelenir. Sözcük türlerinden fiilin işlenmesi ile ünite biter.
  8. Ünite - Mektup ve E-posta: Cumhuriyet Dönemi’nde yazılan mektup ve örnekleri bu ünitede yer alır. Divan edebiyatından ve Tanzimat Dönemi’nden de mektup örneklerine yer verilir. Dilekçe ve tutanak yazmanın nasıl olması gerektiği de bu ünitenin konuları arasındadır.
  9. Ünite - Günlük ve Blog: Bu ünitede, Cumhuriyet Dönemi’nden günlük örnekleri ile birlikte blog ve günlük türlerinin özellikleri açıklanır.

9 sınıf edebiyat konuları hakkında detaylı bir tekrar yapıldıktan sonra bol bol test çözmek gerekir. Bu sayede konular pekiştirilmiş olur. Sizler için paylaştığımız test PDF’leri ile kendinizi test edebilir ve eksiklerinizi tespit edebilirsiniz. Tespit ettiğiniz eksiklerinize yönelik konu anlatımlarına çalışmak en sağlıklı yöntemlerden biri olacaktır.

9 sınıf konularından olan yazım türleri ve sözcük türleri, sizin için önemli bir temel oluşturacak. Bu konuları çalışırken düzenli bir şekilde paragraf soruları çözebilirsiniz. Biliyorsunuz ki sınavda en fazla soru paragraf konusundan yani okuduğunu anlama ve yorumlamadan gelmektedir.

İlgili Ürünler
Yükleniyor...